Гарет Уилямс: Европа вече е сърцето на телекомуникациите

Гарет Уилямс е новият Главен изпълнителен директор на „Интерут“ – компанията, която притежава най-развитата мрежа за пренос на глас и данни в Европа.

Доскоро той отговаряше за бизнес развитието на „Интерут“ в Европа, Америка, Азия и Европа (включително България). Гарет Уилямс постъпва в компанията през 2002 г. със задачата да подпомогне преструктурирането й. През последните 5 години играе основна роля в превръщането на „Интерут“ в компания с годишен оборот от 200 млн. евро.

„Преведохме „Интерут“ през телекомуникационната депресия, като удвоявахме ръста всяка година“, споделя Гарет Уилямс. „Нашата паневропейска мрежа от ново поколение вече има устойчиво присъствие в „Нова Европа“.

Продължаваме да се разширяваме на изток и на юг. Моята цел е да удвоя приходите на компанията през следващите три години и да увелича дела й в бизнес сектора. Европа вече е сърцето на телекомуникациите и имаме много добра възможност да постигнем това.“

Гарет Уилямс има над 20-годишен опит в телекомуникациите. Заема ръководни позиции както в традиционни, така и в алтернативни телекоми.

Преди да постъпи в „Интерут“, създава бизнес екипите на Concert и QoS Networks в Европа, САЩ и Азия. Започва кариерата си като Мениджър продукти, ценообразуване и маркетинг в British Telecom (по-късно BT Global Services и Concert). В BT работи 13 години на различни отговорни позиции.

3 години оглавява отдела за бизнес развитие в Атланта и управлява бизнес отношенията със Западна Европа на стойност милиарди евро. Гарет Уилямс посети България през декември 2006 г., когато беше оповестена сделката между „Интерут“ и местния алтернативен оператор „Телеком Партнърс Нетуърк“, при която „Интерут“ придоби 100% от TПН.

„Интерут“ (www.interoute.com) е собственик на най-развитата и широко разпространена мрежа за пренос на глас и данни в Европа. Оптичната мрежа на компанията е с дължина на трасетата 54 000 км и обслужва над 12 000 клиенти от всяка индустрия – от финанси до търговия на дребно, включително всеки по-голям традиционен телеком в Европа, оператори в Северна Америка, Източна и Южна Азия, правителства, университети и маркетингови агенции.

За тях „Интерут“ е идеалния партньор за предоставяне на хостинг, продажба на преносни услуги и разработване на нови услуги. Чрез установените си връзки в Европа, Северна Америка и Дубай, „Интерут“ притежава и разработва много гъсти мрежи в най-големите градове на Европа.

Всеки ден през центровете за данни на компанията преминават електронни сделки на стойност над 1 милиард евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *