ГЕРБ отново отказа Сметната палата да провери къде отиват парите от паркирането в София

Поредния отказ да се провери финансирането на общинското дружество, което отговаря и за паркирането в столицата, дойде след продължително обсъждане, но без участието на ГЕРБ.
 
„ГЕРБ слага чадър върху далаверите в Столична община“, обяви Михаил Миков от левицата след отхвърлянето на искането им за ревизия на дружеството. Според него парите се крадат, а никой от управляващите не обяснява защо се вдига цената за паркиране в „синя зона“, нито къде отиват парите на Центъра за градска мобилност.
„Сметната палата да види къде отиват парите, включително от синята и зелената зона на софиянци и гостите на столицата. Дружество, в което около 1000 души получават средна работна заплата от 900 лв., което ще инкасира скандалното увеличение на цените за паркиране в централната градска част на София. Управляващите от ГЕРБ след като седем пъти отказаха тази точка да влезе в дневния ред без нито една дума, вопъл, стон, отказаха Сметната палата да извърши одит на тази общинска далавера, през която годишно минават около 30 млн., от които се харчат около 25 млн. и която ще започне инкасиране на нови и нови печалби от синята, зелената зона, събота, увеличението на престоя, парите и всичко. Една огромна далавера, над която управляващите от ГЕРБ искат да поставят чадър“, каза Михаил Миков и допълни: „Очевидно, че тя е свързана с миналото на тази формация, която тръгна от Столична община с периода на пребиваване в Столична община на днешния министър-председател, защото трансформацията на „Паркинги и гаражи“ в „Център за градска мобилност“ ООД, по-нататък в „Център за градска мобилност“ ЕАД, както в момента се готвят такива трансформации е свързана и с трупове на предишни ръководители на това дружество“.
Депутати от ГЕРБ не се включиха в дебатите по темата – единствено заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов репликира, че парламентът не е мястото, което да определя цените и таксите, а това се прави от Столична община.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *