Гергов влиза и в пътния бизнес

Бизнесменът Георги Гергов влиза в пътния бизнес. Чрез фирмата си “Слънчев ден” той е придобил 75 процента в “Пътища” АД – Пловдив, става ясно от тримесечния отчет на дружеството. Сделката е реализирана преди повече от три месеца, заяви Гергов пред Дарик.

Бившият мажоритарен собственик – пловдивският бизнесмен Ангел Коджаманов, остава изпълнителен директор на дружеството. То изпълнява десетки обекти и се грижи за зимното почистване в три области, обслужвайки трасета от Кърджали през Асеновград до Кърнаре.

Държавата дължи на “Пътища” – Пловдив 6 млн. лева за два изпълнени обекта. Според хора от бранша именно това е принудило Ангел Коджаманов да продаде контролния пакет акции от дружеството, което приватизира преди 10 години. Компанията е със стабилна репутация и е една от двете български фирми, които членуват в Международната пътна федерация.

Нямам амбиции да купувам други фирми, които се занимават с пътно строителство, декларира Гергов. Той заяви, че ще инвестира в нова техника и целта му е новопридобитото дружество, което за тази година има сключени договори за 30 млн. лева, но при наличие на капацитет би могло да поеме поръчки за 120 млн. лева. Ако това се реализира, Гергов ще се превърне в конкурент на основните играчи в пътния бизнес – Васил Божков с Холдинг “Пътища” и “Мосстрой” и Николай Михайлов, който контролира “Трейс груп”, коментираха хора от бранша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *