Германският Бундестаг отпуска стипендия за български студенти

Германският Бундестаг, Свободният университет в Берлин, Хумболтовият университет на Берлин и Техническият университет в Берлин обявиха покана към български студенти да участват в Международната парламентарна стипендия (IPS) за пет месеца в немската столица.

Стипендията е насочена към висококвалифицирани и политически заинтересовани млади жени и мъже, които смятат да се завърнат в своите родни страни след края на програмата.

Германският парламент ще им предостави възможността по време на 15-седмичния им престой при член на Бундестага да опознаят германската парламентарна система и процесите на вземане на политически решения, както и да натрупат практически опит в областта на парламентарната работа.

Стипендиантите ще бъдат избрани от независима селекционна комисия на Бундестага. Условията за кандидатстване са българско гражданство; завършено университетско образование; много добри познания на немски език; познаване на германската политика, общество и история; ненавършена 30-годишна възраст при започване на стипендията.

Финансирането е в размер на 450 евро на месец и включва безплатно настаняване, както и покриване на разходите за застраховка и пътни разноски на участниците.

Крайният срок за кандидатстване е30 юни 2014 г.
Допълнителна информация за програмата има настраницата на Бундестага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *