Глобалният бизнес със смартфони е във възход

Разработчикът на софтуер за мобилни телефони Symbian съобщи за растеж в размер на 52% за последните три месеца, през които са продадени 18,7 милиона смарт телефона. За първите шест месеца на 2007 г. компанията са реализирани на пазара общо 34,6 милиона смарт телефона с нейния софтуер, което е повече от продажбите за цялата 2005-та.

Общо, откакто компанията е създадена през 1998 г. досега, са продадени около 145 милиона Symbian смарт телефони, според публикация в computing.co.uk., цитирана от TechNews.

За да подсили продължителния си растеж, фирмата планира да основе център за проучване и разработка (R&D) в Китай. Фабриката в Пекин ще увеличи капацитета за развитие на компанията на четири центъра, включително с тези във Великобритания и Индия.

Новият център ще поддържа разработващата се в момента мобилна операционна система на фирмата. Очаква се китайският офис да допринесе значително за развитието на стратегията на Symbian, както и за търсенето на глобалния масов пазар на следващо поколение конвергирани мобилни устройства.

Възходът на смарт телефоните и на ценово достъпните високоскоростни мрежи за пренос на данни, както и все по-иновативните мобилни платформи, са сред основните фактори, които движат Symbian към успеха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *