Глобяват верига, заблуждавала, че в сандвичи има кашкавал

Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани на верига ресторанти за бързо хранене да заблуждава клиентите си, че влага в сандвичите кашкавал.Причината е, че на практика е използвано топено сирене. За подобно нарушение Законът за защита на потребителите предвижда и глоба до 30 000 лева, съобщиха от КЗП.

От комисията уточняват, че на ценоразписа, върху светещо табло и на витрината в обектите си, както и на своята интернет страница търговецът назовава съставката „кашкавал“.

При проверка на фактурите от производителя КЗП е установила, че артикулът е изписан като „топено сирене триъгълни парчета“ или „триъгълни парчета“ без подробно описание.

Върху представената пред контролния орган опаковка на продукта е записано: „Нарязано топено сирене. Триъгълни филийки.“, а на етикета на производителя върху кашона стои надпис: „Топено сирене“.

Комисията смята, че невярната информация в рекламните материали за вида на влагания продукт, като част от съставките на различните сандвичи, заблуждава потребителите и е възможно да повлияе на решението им за покупка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *