Голяма американска банка бива глобена с 1 милиард долара за нарушения.

Споразумението е резултат от систематични махинации, извършвани от Wells Fargo, както е заявено от Бюрото за финансова защита на потребителите (CFPB).

През миналия декември Wells Fargo е приела да заплати рекордната сума от 3,7 милиарда долара на CFPB заради незаконно замразяване на клиентски сметки, неразрешени такси, неразрешено откриване на клиентски сметки и неправомерно конфискуване на автомобили.

Настоящото споразумение от 1 милиард долара за колективен иск ще компенсира инвеститорите, които са закупили акции на Wells Fargo между февруари 2018 г. и март 2020 г.

С помощта на медиатор е постигнато този договор, но в изявление Wells Fargo отрича, че е извършила нарушение, според информация, предоставена от Courtroom News Service.

Макар да имаме различни гледни точки по отношение на обвиненията в този случай, ние сме доволни от разрешаването на проблема.

.dark-mode .read-more {background-color: #343a40 !important;}

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Биткойн е изправен пред опустошителен срив от 50% – според анализаторът Бенджамин Коуен

CFPB съобщи, че действията на Wells Fargo негативно са засегнали милиони американски семейства, което е довело до финансови щети за милиарди долари.

Потребителите станаха жертва на незаконни такси, лихвени такси, изненадващи такси за овърдрафт по техните автомобилни и ипотечни заеми, както и с неправомерни такси по техните разплащателни и спестовни сметки.

CFPB посочва, че тези незаконни действия са засегнали над 16 милиона потребителски сметки, а част от наложените глоби са използвани за възстановяване на милиарди долари на засегнатите лица в цялата страна.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *