Сериозен ръст на търговията с крипто фючърси през първото тримесечие на 2023 година

Според данните на WuBlockchain, борсите Bitfinex и Deribit са отбелязали най-големите увеличения в обема на търговията с фючърси през март в сравнение с февруари, като процентният ръст е съответно 122,7% и 111,8%. Това се равнява на общ обем на търговията от над 3 милиарда и 27 милиарда долара.

Водещата борса Binance също е отбелязала ръст от 47,7% в обема на търговията с фючърси през март, като надхвърля 1,75 трилиона долара. Bitget от своя страна е отчетла 20,6% увеличение на търговията с фючърси в сравнение с февруари, като общият обем достига 248 милиарда долара.

Общият обем на търговията с фючърси на Bitget през първото тримесечие е 685 милиарда долара, което представлява 27% ръст спрямо предходното тримесечие.

Относно обема на спот търговията, Gate.io и Bybit са отбелязали значителен ръст през март със съответни темпове на растеж от 116,5% и 112,5% в сравнение с февруари. Общият обем на търговията на двата борси е достигнал 42 милиарда и 25 милиарда долара. Обемът на спот търговията на Binance е нараснал с 2,6%, като е почти достигнал 600 милиарда долара, а в Bitget общият обем на търговията е нараснал с 20,9% спрямо февруари и е достигнал почти 24 милиарда долара.

През третото тримесечие обемът на спот търговията на Bitget е достигнал 59 милиарда долара, като това представлява 8% ръст в сравнение с предишното тримесечие.

Цената на Биткойн (BTC) се е повишила значително през март и за първи път от месеци насам е надхвърлила границата от 28 000 долара. Това положително пазарно движение е довело до по-големи увеличения в цените на алткойните в сравнение с BTC, което от своя страна е увеличило обемите на търговия.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *