Биткойн: Рекордни темпове на инвестиране от дребни инвеститори

Последните данни показват, че по-малките инвеститори притежават рекордните 1.31 милиона Биткойн токена. Това забележително нарастване в собствеността е показателно за по-широкото приемане и доверие във водещата криптовалута.

Според Glassnode, тези субекти добавят около 26,000 Биткойн токена към общите си притежания на месечна база. Това нарастване е особено забележимо, тъй като надхвърля месечните темпове на растеж, наблюдавани в само 3.9% от дните на търговия. Тези цифри подчертават устойчивия интерес към Биткойн, демонстриран от инвеститорите на дребно, въпреки добре известната волатилност на цената му.

Когато по-малките инвеститори, наричани често „скариди“, увеличават значително своите притежания, това може да бъде предвестник на повишена пазарна активност в исторически план. Нарастващата концентрация на Биткойн сред по-малките инвеститори има потенциала да повлияе на пазарните нагласи, тъй като може да повлияе на нивата на ликвидност и волатилност.

Притежаването на Биткойн от един цял токен или повече е също в крайна сметка растящо явление. Данните на Glassnode показват, че броят на Биткойн адресите, притежаващи един цял Биткойн или повече, е надхвърлил един милион. Дори в периода на спад на цените на Биткойн от пика им през ноември 2021 г., от февруари 2022 г. насам са добавени над 190,000 „цели Биткойн токена“ към общия брой. Това предполага, че инвеститорите натрупват Биткойн и го държат, което показва тяхната вяра в дългосрочната му стойност.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *