Голяма изненада при компютрите готви HP

На специално събитие в Ню Йорк следващата седмица HP ще представи иновативен компютър, известен към момента с кодовото име Sprout.

Според предварителна информация, изтекла в re/code, моделът се състои от три компонента: екран с голям диагонал, настолен работен панел със сензорно управление и разположен на него модул с проектор и 3D скенер, информира TechNews.bg.

Потребителите ще могат да взаимодействат с обектите и изображенията, проектирани на работния панел, с помощта на пръсти и специално електронно перо.

Благодарение на 3D скенера, потребителите ще пренасят във виртуалното пространство модели на реални предмети и ще могат да сканират снимки за последваща работа с тях.

Първите модели на Sprout ще работят под управление на операционна система Windows. По-късно HP ще пусне устройства с други платформи, в частност Chrome OS от Google.

Целевата аудитория на Sprout са бизнес потребителите и професионалистите, които изпълняват специфични задачи, вкл. в домашни условия. Засега няма информация за цената на иновативния компютър. Премиерата ще се състои на 29 ноември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *