Голяма реклама за малка България

Aмериканците, които търсят легално намаляване на данъка върху доходите си, могат да се преместят в България, според водещия бизнес ежедневник в САЩ, The Wall Street Journal.

Макар по света да няма място без данъци, все пак някои държави имат по-добри данъчни системи и малката балкански държава е една от тях.

Ново проучване на американската компания AIRINC, която събира и анализира данни за международното движение на хора и капитали, показва страните предлагащи определени предимства при плащането на данъците.

За да определи кои данъчни системи са най-изгодни и кой най-неизгодни за чуждестранните данъкоплатци, компанията е проучила режимите в 125 държави.

Изненадващо начело на класацията застават България и Казахстан, които имат плосък данък върху доходите в размер на 10 на сто. На обратния полюс е Словения с 61.10% максимална ставка, следвана от Белгия с 59.60% пределна ставка върху доходите.

Все пак косвено компенсиране има и в страните с високи данъци. Според изследването Швеция е сред „най-лошите данъчни дестинации“. В същото време скандинавската страна е похвалена заради социалната си система и качеството на нейното здравеопазване и образование.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *