Горя Европейската комисия

Пожар избухна в централната сграда на Европейската комисия (ЕК) в Брюксел. Гъсти кълба дим се разнесоха в пресцентъра на ЕК, който е в приземния етаж на сградата.
Според някои пожарът е избухнал в печатница към групата на говорителите на ЕК, която е разположена до централната зала за пресконференции. В нея се печатат съобщения за акредитираните към комисията журналисти, прегледът на печата поне два пъти дневно за събития на европейска тематика встраните, членки на Европейския съюз, доклади на комисията и други документи.
Намиращите се в пресцентъра журналисти, сред тях българските, бяха евакуирани по спешност. Централната сграда на Еврокомисията „Берлемон“ е съвсем празна, заявиха за БТА и от охраната на комисията. Оформен бе периметър на сигурност около сградата, до която не се допуска никой. Има пожарни коли, линейки и полицейски коли. Според охраната няма пострадали.
Говорителят на Европейската комисия Йоханес Лайтенбергер потвърди пред АФП, че е наредена евакуация на централата в Бюрксел заради предупреждение за пожар в сградата, без да даде повече подробности. Очакванията са инцидентът да не се окаже прекалено сериозен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *