Грабят елхи по 10 лева

Награждават с мобилен телефон стопаните на най-накичената къща

Коледните елхички вървят като топъл хляб, въпреки че цената им удари десетачка. Чорбаджията ги е докарал чак от Родопите, оправдава скъпотията мургав търговец на пазара в Стара Загора. По 20 лв. пък вървят празничните дръвчета в саксия.

Те са по-скъпи, но затова пък са вечни, а като пораснат, могат да се засадят пред дома или в градината, оправдават високите цени продавачите. По-малките елхички и борчета от 60-70 см пък могат да се спазарят и за 6-7 лева.

Докато старозагорци все още избират коледни дръвчета, хората от община Струмяни трескаво украсяват къщите и улиците си. Причината за това е, че кметството дава по 300 лв. за най-добре накичена улица или обществена сграда. Собствениците на къщите с най-много гирлянди и лампички пък следващата година ще говорят по чисто нов мобилен телефон. В новогодишния конкурс могат да участват всички жители на общината, които направят своята заявка в кметството.

Специална комисия ще обиколи селищата в региона между Коледа и Нова година и ще даде своите оценки. „Наградите ще се обявят след Ивановден. С този конкурс искаме да покажем на хората, че те сами могат да направят селищата доста по-приветливи и атрактивни, като ги украсят“, обясни вчера пред „Стандарт“ кметът на община Струмяни Валентин Чиликов.

Матей Бонев

Владимир Симеонов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *