Собственикът на Мосю Бриколаж в България пласира облигации за 18 млн. евро

Записването на емисията облигации на Доверие Брико АД е приключила при силен интерес от страна на инвеститорите, съобщиха от Societe Generale Експресбанк – мениджър на частното предлагане.

Емисията е в размер на 18 млн. евро, разделени на 18 000 обикновени облигации, всяка с номинал от 1000 евро, и с максимален матуритет от 7 години, от които 3 години гратисен период.

Получените заявки надхвърлят 25 млн. евро при номинал на емисията от 18 млн. евро, от които 10 млн. евро са подписани от Societe Generale.

Целта на емисията облигации на Доверие Брико – собственик на веригата магазини „Мосю Бриколаж” в България – е финансиране на инвестиционни проекти на дружеството. Облигационната емисия включва кол-опция за обратно изкупуване на облигациите след третата година.

Годишният лихвен купон на една облигация през гратисния период е 7,5%, изплащан на шестмесечие, а след четвъртата година лихвата е 8%, при условие че кол-опцията за обратно изкупуване нe бъде упражнена. Облигациите са свободно прехвърляеми при условията на вторично предлагане на Българска фондова борса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *