Грузия кани родни фирми да строят хотели

Грузия планира мащабни инвестиции в изграждане на туристическа база и инфраструктура. Предстои изграждането на хотели по черноморското крайбрежие, в които ще могат да се включат и български фирми.

Това стана ясно по време на Международната енергийна среща на високо равнище в Батуми, Грузия, която се състоя на 15 януари.
Сътрудничеството в сферата на туризма бе една от сферите на партньорство между двете страни, които са дискутирали министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и губернаторът на автономната грузинска област Аджария Леван Варшоломидзе, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.
Планът за развитие на отрасъла в Грузия предвижда разкриването на 8 000 нови работни места. Българската страна предложи да подпомогне обучението на кадри, необходими за развитието на бранша.
Туризмът ще бъде във фокуса на предстоящия през април двустранен бизнес-форум в Батуми и на следващата сесия на Българо-грузинската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.
Български компании ще могат да участват в търгове за съоръжения за разширяване на газоразпределителната мрежа и пълното газифициране на Батуми.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *