Губим 700 000 евро за Римския стадион в Пловдив

Общината е на път да изгуби над 700 000 евро, които правителството на Норвегия дава за реставрацията на Римския стадион, пише вестник „Марица“.
Проектът, подготвен от проф. Тодор Кръстев, е защитен след съвместните усилия на областната управа и общината.
Археологическите проучвания и реставрацията на паметника на културата трябваше да започнат наесен. Проблемът е, че на сесията в четвъртък Общинският съвет отказа да извади бившата сладкарница „Римския форум“ от капитала на „Ритон“ ЕАД и да я даде за управление на общината.
Искането за сладкарницата, която в момента се използва като компютърна зала, беше внесено от зам.-кмета Александър Константинов. Проектът за реставрацията може да се изпълни само при условие, ако целият Римски стадион е на сто процента общински, обясни зам.-кметът. Съветниците обаче отказаха да гласуват с мотив, че скандално нашумялата фирма „Ритон“ подлежи на приватизация. Преди две години конкурсът е спечелен от „Дафна ДК“.
Ако Агенцията за приватизация подпише договор за продажба на „Ритон“, общината ще бъде задължена да брои луди пари на новия собственик на фирмата за сладкарницата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *