Гърция отпуска нови 3.5 млрд. евро в подкрепа на бизнеса

Икономиката на Гърция се представи по-добре от останалите в еврозоната през първото тримесечие, но ударът от коронавирусните ограничения през второто и третото тримесечие ще бъде „драматичен“, заяви премиерът Кириакос Мицотакис в петък, цитиран от Reuters.

Икономиката на Гърция вероятно ще разочарова с по-слаб от ...

В реч в парламента той обяви нови мерки на стойност 3.5 млрд. евро в подкрепа на бизнеса, пострадал от блокировките, наложени за ограничаване разпространението на пандемията.

„Ние знаем, че въздействието върху растежа през второто и третото тримесечие ще бъде драматично“, каза Мицотакис и добави, че целта му е да облекчи това въздействие, колкото е възможно повече, информира economic.bg.

Гърция има най-големия търговски флот в света и той е колкото ...

Държавата ще разшири някои мерки за данъчни облекчения за предприятията, които са загубили повече от 35% от оборота си през първата половина на годината, каза той. Бюджетът ще покрие и осигурителните вноски до октомври и ще предложи ликвидна подкрепа за засегнатите предприятия.

Още по-мрачни прогнози за гръцката икономика - Пари | Vesti.bg

Гърция излезе от дългосрочна дългова криза през 2018 г. и се надяваше на силен растеж през 2020 г. Но всеобщото блокиране, наложено през март за предотвратяване на коронавирусните инфекции, обърна тези очаквания с главата надолу.

Гърция е готова да инжектира 10 млрд. евро, за да подкрепи ...

Прогнозата за гръцката икономика е, че ще се свие с около 8-10% тази година, преди да се възстанови през 2021 година.

Мицотакис заяви, че предотвратяването на бързо увеличение на безработицата е основен приоритет на правителството му. През първото тримесечие делът на безработни е 16.2%.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *