Реконструират два блока на студентски общежития в Пловдив

12 блока на 16 университета в страната ще бъдат ремонтирани със 100 млн. лв., които бяха гласувани от правителството преди две седмици.

Това ще стане с част от отпуснатите 100 млн.лева от държавата

До подбора на общежитията, които ще бъдат санирани, ремонтирани и обзаведени с нови мебели, се стигна след представянето на два списъка – от образователното министерство и от Националното представителство на студентските съвети, информира bnr.bg.

В Пловдив ще бъдат ремонтирани общежитията на Аграрния университет и Академията за музикално и танцово изкуство – блок “Чайка-2“, и блок „Марица 3“ на Университета по хранителни технологии. Част от ремонтните дейности се очаква да стартират до 3-4 седмици.

Общежития | Пловдивски Университет "Паисий Хилендарски"

Ако университетите не успеят да се справят с обществените поръчки навреме, тези средства няма да могат да се усвоят. Следващата седмица предстои нова среща на министъра със студентите и след нея се очаква да бъде утвърден списъкът.

Общежития | Пловдивски Университет "Паисий Хилендарски"

“Всички университети от двата списъка са одобрени. Нашата цел е да станат 20, тъй като има и резерви. Ако отговорят на критериите, ще бъдат включени още четири университета“, обясни председателят на НПСС Даниел Парушев. Така ще бъдат ремонтирани поне половината от 40-те общежития у нас, които са в окаяно състояние.

В кампуса на ПУ си носят сол по фейса

Препомням, че Студенските съвети в Пловдив настояха за тези две сгради още при обяваване на сумите за ремонти.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *