Гърция разпродава острови

Гърция улеснява богатите и известните в постигането на мечтите им, като подготвя за продажба или дългосрочно отдаване под наем част от своите 6 000 острова в отчаян опит да покрие нарастващите си държавни дългове.
Едва ли има нещо, което да олицетворява богатство по-красноречиво от малък слънчев остров, който да можеш да наречеш свой, пише в коментар по темата вестник “Гардиън“.
За сър Ричард Брансън това е Некар в Карибския басейн, а Аристотел Онасис се ожени за Джаки Кенеди на Скорпиос – гръцкото му убежище.
Един от регионите, който Гърция ще обяви за продажба, е ситуиран в Миконос – една от водещите туристически дестинации в страната.
Регионът е една трета държавна собственост и Атина търси купувач, който иска да инжектира капитал и да развие луксозен туристически комплекс.
Потенциалните инвеститори, които се оглеждат и за собственост на о-в Родос, са предимно китайци и руснаци, пише още “Гардиън“.
Инвеститорите от двете страни търсят частица от Средиземноморието за туристическа дестинация за все по-заможното си население.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *