Овчаров: България се превърна в държава мошеник

За една година България се превърна в държава-мошеник, която крие от Европа статистически данни и ще бъде проверявана.

Това каза Румен Овчаров пред делегатите на 11-ата конференция на БСП-София, която се провежда днес, съобщи БГНЕС.
Той отбеляза, че след 28 дни ще „честваме” 1 година от управлението на ГЕРБ и е убеден, че дотогава нищо различно няма да се случи.
„За 1 година от управлението на правителството на Бойко Борисов България се превърна в държава на дефицитите, убиваща собственоръчно бизнеса, държава, която успешно е дестабилизирала и пенсионната, и здравната система. С популизъм, полицейщина и рекет се гонят чуждите инвеститори“, каза още бившият министър.
По думите му десетки хора са в арестите без съд и присъда, а законите се променят така, че са в услуга на управляващите. Единственият извод, според него, който може да се направи за управлението на ГЕРБ, е катастрофа. Овчаров смята, че това е катастрофа, която никога не е ставала толкова бързо за 20 години преход.

Той обаче призна, че въпреки това рейтингите на лидерите на ГЕРБ остават високи, а доверието към БСП не се повишава. Овчаров заяви, че най-тежката криза, пред която е поставена партията, продължава.
„Единственият нишанс е промяната”, заяви председателят на БСП-София, който смята, че правилната стъпка е към младите социалисти. Според него е необходим обективен анализ на управлението на Тройната коалиция и е нужно да бъдат направени конкретни изводи за това как е управлявала партията.
„Нужна ни е истината. На БСП й е необходимо лидерско състезание“, допълни Овчаров, който обаче заяви, че някои критики срещу сегашния председател на партията Сергей Станишев са неоснователни.

Очаква се днес форумът да избере Георги Кадиев за кандидат-кмет на БСП за редовните местни избори през есента на 2011 г. Номинацията му е подкрепена от структурите в повечето районни съвети. Самият той вече потвърди, че е готов да се впусне в кметската надпревара за София отново, както и да участва в лидерска битка в БСП, ако на конгреса през октомври има избор на нов председател, предаде „Дневник“.
„БСП няма никакъвшанс да спечели местните избори не само в София, но и в много други градове, ако разчита само на твърд електорат“, заяви днес Кадиев пред телевизия PRO.BG.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *