Гърци превземат хотелите за Коледа

Руснаци и англичани броят по ? 1000, за да се веселят у нас

Поне 1000 евро ще похарчат гърците извън предплатения си пакет, прогнозират хотелиери и ресторантьори в Сандански. Тридневният им престой в хотел излиза между 300 и 500 евро на човек. В цената са включени нощувките и празничната вечеря. Най-предпочитани са „Интерхотел Сандански“, „Свети Никола“ и „Медите“, където всичко е пълно до дупка. Съседите предпочитат България, защото в гръцките курорти и ресторанти празникът излиза поне три пъти по-скъпо, довериха туроператори.

Гърци окупират родните хотели и ресторанти за Коледа. Само в София туроператорите водят 6 хиляди съседи. Още толкова ще празнуват Рождество Христово по зимните и черноморските ни курорти. За три дни у нас гърците броят между 500 и 700 евро на човек. В цената са включени празничната вечеря и нощувките. Ако пътуват с автобус, цената скача с още около 40 евро. Повечето от южните ни съседи обаче пристигат с коли. Гостите предпочитат да отсядат в хотели, висока категория. Нощувката в петзвезден комплекс тръгва от 100 евро нагоре. Между 60 и 150 евро пък излиза празничната вечеря. В София групите ще бъдат настанени в „Шератон“ и „Кемпински хотел Зографски“, но има резервации и за Банско, Боровец и Пампорово.

Два пъти по-скъпо ще излезе на руснаците и англичаните, които ще посрещнат празниците у нас. Пакетът, който им се предлага, е за 7 дни. Цената тръгва от 700 евро и може да стигне до 1500 евро в зависимост от категорията на хотела. Пакетът се оскъпява и от самолетните билети за чартърните полети.

Боряна Димитрова

Владимир Симеонов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *