Г-7 коментира последната среща: Ето какво се каза!

В събота министрите на финансите и управителите на централните банки от Г-7 (групата, която включва САЩ, Великобритания, Франция, Япония, Германия, Италия и Канада) се събраха в Ниигата, Япония, за да обсъдят регулирането на криптовалутите. Срещата се проведе преди предстоящата среща на Г-7, насрочена за следващата седмица, където се очаква лидерите да обявят подкрепата си за по-строги правила за криптовалутите.

Организацията Г-7 вече заяви, че следващият набор от международни крипто стандарти ще се основава на нов обобщаващ документ, разработен съвместно с МВФ и СФС. Освен това, Г-7 ще се съобрази с изискванията на СФС за крипто услуги и CBDC. Групата също така ще подкрепи инициативите на Специалната група за финансови действия (FATF) за ускоряване на глобалното приемане на нейното правило за пътуванията, което задължава финансови институции да обменят информация за транзакциите с финансови средства.

Г-7 ще разгледа и предложенията на МВФ относно CBDC, които се очаква да бъдат публикувани по-късно тази година. Освен това, групата се ангажира да подпомага развиващите се страни при издаването на CBDC.

Макар САЩ да е една от най-големите икономики в света, все още не е въвела регулаторен надзор в областта на криптовалутите. Въпреки това, сред експертите в бранша има очаквания, че САЩ ще пуснат свой собствен набор от крипто регламенти по-късно тази година, макар че все още няма официално потвърждение за това.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *