Дават лесни кредити на бъдещи банкери

Дават лесни кредити на бъдещи банкери

Икономистите връщат най-бързо студентския заем, до 15 години стават шефове

Кои са най-примамливите възможности за висше образование в чужбина? Къде е най-изгодно за българите? Пълна информация за таксите, стипендиите и програмите, които предлагат университетите в Европа, ще намерите всеки понеделник в „Стандарт“. Ще ви разкажем за консултантите у нас, които могат да ви улеснят при подготовката на документите и да ви спестят бюрократични процедури и висене по опашки. Ще ви дадем пълна информация за висшите училища с широк профил на подготовка. Ще ви покажем и как наши студенти могат да се прехвърлят в европейски университети срещу определени взети изпити. Не пропускайте.Банково дело, счетоводство и бизнес администрация са в челния списък на най-търсените специалности не само у нас. Тяхното най-важно предимство е, че са добре платени, а и банките отпускат бързи студентски кредити в тази сфера, тъй като знаят, че това са младежите, които изплащат заема си най-рано.

Плюсът на подобни дисциплини е също така, че са изключително пазарно ориентирани. За повечето от тях така и не се стига до докторантура, освен ако някой от студентите не смята да специализира в теоретичната сфера. Много от учащите получават предложения за работа още в периода на следването си, при това в края на бакалавърската степен. Когато вземат диплома, около 90% от изучаващите банково дело, бизнес администрация и счетоводство вече имат предначертан кариерен път. Не на последно място много от тези хора само след 15-20 години в бранша стигат до върха – тоест до степен да бъдат акционери, шефове на директорски бордове или да работят директно за себе си, в зависимост от това каква специалност са избрали. Онези, които правят академична кариера и вземат докторантура, често го правят директно от позицията си на практици в съответната област. Дори и ако не стигнат до основаване на собствен бизнес, повечето от завършилите подобни специалности се реализират в политиката или обществената сфера. Естествено трябва да имате предвид, че в първите години след завършването ви ще подчините живота си изцяло на работата.

Таксите за магистър в тези специалности в Англия са 3000 евро, но Обединеното кралство в момента раздава кредити, които почти изцяло покриват учебните нужди. Нужно е обаче изключително високо ниво на английски език и компютърна подготовка. Много ВУЗ-ове започват да приемат документи около година по-рано, така че, ако ви отхвърлят на базата на недостатъчни познания, ще имате време да се запишете в допълнителни подготвителни курсове на съответния ВУЗ, където да наваксате пропуснатото, стига да имате високи оценки по основните предмети. Ако в училище сте учили икономически специалности или сте в икономическа гимназия, задължително трябва да го опишете в сиви-то си, тъй като това е ваш плюс. Езиковите курсове към университета ви носят бонус при повторното кандидатстване, но не се покриват от кредити и стипендии, затова за тях трябва да платите допълнително.

Повечето подобни висши училища имат кампуси в повече от няколко държави, така че можете да сменяте страните, като издържаните изпити ви се признават навсякъде. Може да сменяте и учебния си профил – например от бизнес администрация да се прехвърлите в банково дело или счетоводство и оценките ви по предметите, които съвпадат, ще бъдат взети под внимание. Най-кратко е обучението по счетоводство, където можете да придобиете диплома за конкретна дейност и в рамките само на две години. Най-либерална пък е учебната програма в САЩ, където може да избирате гъвкави часове, включително и вечерен курс. Освен това, ако вече работите като касиер, може да се подготвите по минимална учебна програма, тъй като ще зачетат досегашните ви умения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *