Дават 18 млн. евро за изграждане на 16 индустриални зони у нас

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров направи първа копка на Индустриален парк в Силистра. В проекта, който ще бъде реализиран за три години, ще бъдат вложени 20 милиона лева.

В бъдещия Индустриален парк ще се произвеждат строителни уплътнители и водобазирани дисперсии, ще бъде изграден пристанищен комплекс, логистика, преопаковане, разфасоване и складиране на течни продукти, насипни и опаковани товари.

Над 80 процента от продукцията ще е за износ. Предвижда се да бъдат разкрити над 200 работни места.

„Бросс Холдинг” е българска компания с международна дейност, член е на Българската търговска камара и на редица други национални браншови организации, похвали се председателят на борда на директорите Сергей Липчев. Дружеството е и в списъка на най-големите данъкоплатци у нас.

Политика на държавата и на ЕС е изграждането на индустриални зони и паркове като силистренския, заяви по време на церемонията Петър Димитров. Досега проекти са подали 88 български града, но ЕС е заделил 18 милиона евро за изграждане само на 16 индустриални зони у нас, каза още министърът на икономиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *