Данев: Без банково кредитиране няма да получим европари

Без банково кредитиране няма да получим и цент от европейските фондове, каза председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев при подписването на меморандума между българската стопанска камара и банка ДСК.

България влиза в етап на ново развитие, защото тази година трябва да усвояваме парите от фондовете на Европейския съюз, каза Божидар Данев. Повечето бенефициенти са от малкия и средния бизнес и се нуждаят от финансова подкрепа, защото парите от структурните и кохезионния фонд ще дойдат едва след одобрението на проектите. Затова Българската стопанска камара и банка ДСК съвместно ще подпомогнат финансирането и ще обучават и информират евентуалните кандидати.

Председателят на банка ДСК Виолина Маринова заяви, че за тях е важно да бъдат информационно обезпечени за дейността на фирмите, които кредитират, а Стопанската камара ще им бъде полезна в това отношение.

Основният мотив за сключване на меморандума е продиктуван от необходимостта тази година задължително да се усвоят всички предвидени пари, за да не се получи ситуация, в която трябва да ги връщаме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *