Данъчните погват и богатите чиновници

400 корумпирани полицаи уволнени от МВР за година

СОФИЯ. Данъчни проверки започват и за богатите чиновници освен за групировките. Служителите в администрацията обаче ще бъдат инспектирани само ако срещу тях има сигнали за корупция. Вчера вътрешният министър Румен Петков съобщи пред Би Ти Ви, че е дал на финансист +1 Пламен Орешарски анализ на корупционните практики в неговото министерство. МВР шефът заяви, че очаква бързи и ефективни резултати.

400 полицаи са уволнени за корупция през последната година, съобщи още Румен Петков. Той предупреди, че ще бъде безкомпромисен към служителите, уронили престижа на МВР.

Вътрешният министър съобщи още, че битовите престъпления намаляват. През 2003 г. броят им е бил 99 600. Година по-късно е паднал на 99 000, а през 9-те месеца на 2005 г. са регистрирани 91 хиляди.

Министър Румен Петков не отрече твърденията на депутати, че не стига политическата воля за борба с организираната престъпност. Правителството, МВР и другите институции трябва заедно да се борят с мафията, за да има резултат.

Полицията сама не може, подчерта министърът и изтъкна, че бандитите имат повече страх от данъчните, отколкото от 24-часовото полицейско задържане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *