Данъчни ни съветват за пет минути

Данъчни ни съветват за пет минути

Казват ни по телефона дали сме здравно осигурени

Петминутна данъчна консултация вече може да се получи на цената на един градски разговор. На телефонен номер 0700 18 700 граждани и фирми от цялата страна могат да задават всякакви въпроси, свързани с налози и осигуровки. Обаждането е на цената на градски разговор независимо откъде въртите. На въпросите отговарят служители на Националната агенция за приходите (НАП) от 28 областни града в страната. Телефонът е действащ в работното време на НАП – от 9,30 до 17,30 ч. в делнични дни. Обажднията от мобилни телефони се плащат по тарифата на съответния мобилен оператор.

На телефона може да задавате въпроси за попълване на данъчни и осигурителни декларации. Точно сега е сезонът за обявяване на доходите извън работната заплата от миналата година. Крайният срок за подаване на декларации е 15 април. По телефона ще може да научите банковите сметки и какви платежни документи се попълват за плащане на налозите.

Хората могат да направят и справка за здравно-осигурителния си статус по телефона, или да получат указания как да подават декларации до НАП по интернет. Общото времетраене на един разговор с хората от НАП е ограничено на 5 мин.

Вече няма причина да разкарваме ненужно хората, те могат да научават това, което ги интересува директно по телефона, заяви зам. изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Стефан Кючуков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *