Заради пишман гардове: Банка олекна с милион и половина

Охранителите зарязаха 5 млн. лв. без надзор, от крадците няма и следа

Стой, ще стрелям, изкрещял 28-годишен охранител, когато видял, че крадец тича със сак с пари към чакащ го тъмен голф. Бандитът хвърлил чантата, докато гардът стрелял 8 пъти във въздуха и по колата на крадците.

Екшънът е истински и се разигра на паркинга на „Техномаркет Европа“-Божурище в сряда около 20,20 ч. Минути след това районът почерня от полиция, а униформени завардиха изходите на София и спираха всяка кола за проверка. От бандитите обаче нямаше и следа.

Няколко часа продължи огледът на криминалистите на паркинга пред Техномаркет „Европа“

Фото Иван Бъчваров700 000 лева в различна валута и злато, чиято стойност още не е уточнена, са задигнали крадците от инкасовия автомобил на Първа инвестиционна банка в сряда вечерта, научи „Стандарт“. Заедно с монетите и златните накити стойността на плячката със сигурност ще е над милион и половина.

Бронираният джип „Чероки“ трябваше да вземе и оборота от „Техномаркет“ в Божурище. В колата вече били прибрани четири сака с левове, валута и злато от четири клона на трезора. Заедно с оборота от хипермаркета гардовете трябвало да откарат парите в столичен трезор. Според първоначалната информация в колата е имало близо 5 млн. лв. в пари и злато. Въпреки това и двамата гардове излезли от колата. Заключили и небрежно я оставили без надзор. Влезли в магазина да вземат оборота. Крадците дебнели на паркинга от тъмен голф тройка, с който се промъкнали малко преди края на работното време на магазина. Когато охранителите влезли в магазина, те за секунди разбили ключалката на инкасовата кола и задигнали 2 от чантите с пари. При опита си да отмъкнат и трети сак един от охранителите видял мъж да тича с чантата към колата. Тогава излязъл на паркинга и започнал да стреля. Бандитът зарязал чантата, качил се в голфа и с авера си офейкали. Двамата гардове останали с отворени уста. Служители от охраната на „Техномаркет“ алармирали полицията, докато колегите им били в ступор. Скоро след това бе открит опожареният фолксваген на бандитите. Возилото е крадено миналия септември в София и се издирва от полицията, съобщи МВР. То бе зарязано в храстите до микроязовира на с. Мало Бучино. Въпреки че целият район бе блокиран от полиция, обирджиите успели да стигнат дотам по черен път през разклона за Банкя. Там излели бензин в купето и драснали клечката. Пазачът на язовира видял двама мъже да тичат през полето и съобщил на полицията. Тогава униформените пуснаха кучета в района, но от бандитите нямаше и следа.

Възможно е колата да е аварирала и затова да са я зарязали, предполагат разследващите. При огледа по нея са открити 3 пробойни от стрелбата на паркинга на „Техномаркет“. Вчера криминалисти иззеха записите от камерите на магазина, които вероятно са заснели двамата крадци.

Илиана Динекова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *