Датчани ни строят къщи за ? 6 млрд.

Пенсионен фонд ще помага за нови паркинги и саниране на панелки

СОФИЯ. 6 милиарда евро може да инвестират датчани по проекти в София. Това стана ясно след среща на кмета Бойко Борисов с представители на Датския пенсионен фонд вчера. Сумата е равна на половината от външния дълг на България. Пенсионният фонд има около 12 млрд. евро. Датчаните търсят къде да развъртят около 6 млрд. от тях, обясни Борисов.

Най-вероятно фондът ще строи нови жилища и надземни паркинги. Гаражите във въздуха може да се вдигнат на пл. „Македония“, над реката срещу Женския пазар и пред Националния стадион „Васил Левски“. От „Московска“ 33 са се отказали от идеята за паркинги под жълтите павета, тъй като там има много археологически паметници.

„Можем да бъдем от полза на кмета на София. Ще започнем с инвестиции в различни видове недвижими имоти и по-късно през тази година се надяваме да започнем и с индустриални инвестиции“, заявиха датчаните.

Кметът е разговарял с гостите си да се включат в подготовката на санирането на големите жилищни комплекси на София. В следващите 15-20 г. това ще бъде новата криза, ако не започнем отсега работа в тази област, каза кметът. Датчаните са се оплакали от бюрокрацията и корупцията в административната система. Гарантирах им, че в София няма да има такъв проблем и бързо ще се дават всички необходими разрешения в срокове, допълни Бойко Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *