Да запазим спокойствие и да не бързаме!

Технически анализ за 12.04.201009.27.AM

EURUSD

Евро/долар скочи нагоре днес, откривайки на 1.3657, след решението на МВФ за отпускане на заем на Гърция, като направи над 100 пипса гап. Макар че низходящия канал беше нарушен нагоре по този повод и предполага възходящ обръщащ сценарий, обикновено гаповете се запълват, така че трябва да запазим спокойствие и да не бързаме. Най-близката съпротива е 1.3700. Пробив над това ниво би трябвало да предизвика по-нататъшен бичи моентум към 1.3750. Първата подкрепа е на 1.3530, чийто пробив би трябвало да породи съмнение че текущия възходящ импулс е само краткосрочна реакция, докато низходящия сценарий би трябвало да остане валиден.

GBPUSD

Паунд/долар продължи възходящата инерция в петък, достигайки връх на 1.5391 и закри на 1.5378, а днес отвори по-високо на 1.5460, правейки гап също като EURUSD. Обаче, за разлика от евро/долар, техническите ми прогнози за тази двойка са отново възходящи, така че още сме във възходящ модел с цел за днес в района на 1.5550. Краткосрочна подкрепа имаме на 1.5380. Пробив под това равнище би трябвало да ни отведе в неясна зона за търговия, но като цяло сценария би трябвало да остане възходящ.

USDJPY

Долар/йена опита да направи покачване в петък, но не успя да направи ясен пробив над 93.75 и се търгуваше по-ниско около 93.25, докато пишех коментара. Този факт би трябвало да запази низходящия корекционен сценарий непокътнат. Сигналите са неутрални в кратки срокове. Основния сценарий би трябвало да остане възходящ, но се нуждаем от последователно движение над 93.75 за продължаване на бичия сценарий към 95.50. Най-близката подкрепа се вижда в района на 92.50/00, която е и техническа цел на низходящата корекция.

USDCHF

Както евро/долар и USDCHF направи гап днес, отваряйки с над 100 пипса по-ниско от цената на закриване в петък. На дневната графика можем да видим, че цената сега се бори около долната граница на възходящия канал, показвайки критична техническа фаза. Последователно движение под бичия канал може да се разглежда като сериозна заплаха за основния възходящ сценарий и започването на нова низходяща фаза поне за тестване на 1.0420. Първото ниво на съпротива е 1.0640. Пробив над него ще запази възходящия сценарий валиден.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *