Два пъти от една и съща електронна поща не могат да се преброяват различни лица и жилища

От НСИ предупредиха, че два пъти с една и съща регистрация на електронна поща не могат да се преброяват различни лица и жилища. Наличието на електронна поща е задължителен елемент за преброяването по интернет.

За да регистрирате възрастния роднина, който не живее при вас, трябва да му направите електронна поща, посъветваха от НСИ. Методът се оказа предпочитан от роднини, които искат да спестят притесненията на своите възрастни родители от посещение на непознати преброители. Това е един от въпросите, който хората са задавали на Националната статистика през изминалите дни, каза за „Хоризонт“ Финка Денкова, директор на дирекция Демографска социална статистика.

Електронната поща е само за лицето, което извършва регистрацията. С една такава направена регистрация срещу която вече лицето вече е получило парола, се преброяват всички лица, които живеят в това жилище. Независимо нали, че техния брой може, разбира се, да е повече от един и в повечето случаи е повече от един. За другите лица, за които данните се попълват след това в електронната преброителна карта, електронна поща не е необходима. Втора регистрация обаче със същата електронна поща не може да бъде извършена. Така че, ако хората, желаят да преброят свои близки, в повечето случаи това е за да преброим родителите си, те трябва да си направят, ако нямат, втора електронна поща.

От статистиката отчитат, че към 450 хиляди души са се преброили към 13 часа днес. От там предупредиха, че не е задължително да изчакват паролите за преброяването по пощата. Кодът може да се види от сайта на преброяването.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *