Две фирми ще се влеят в гръцката Енергони АД

Енергони АД ще проведе извънредно общо събрание на акционерите на 27.11.2009 г. На него ще бъде гласувано решение за вливане на Роял ресортс АД и Роял Инвестмънт ЕАД в Енергони АД.

Освен това акционерите ще гласуват решение за увеличение на капитала на Енергони АД от 250 000 лв. на 547 563 000 лв. във връзка с вливането на Роял ресортс АД и Роял Инвестмънт ЕАД в Енергони АД.

За целта ще бъдат издадени 547 313 000 акции.

Имуществото на Роял ресортс АД и Роял Инвестмънт ЕАД ще премине Енергони АД, гр. София.
Ще бъдет променени и седалището и адреса на управление на Енергони АД от гр. София, район Оборище, ул. Сердика № 23, на гр. София 1407, район Лозенец, бул. Черни връх 32А, ет. 1.
Ще бъдеат извършени и промени в съвета на директорите на Енергони АД, като бъде освободен Константинос Колокасидис като член на съвета на директорите и на негово място бъдеат избрани Максим Димов, Константинос Сакарелос и Михаил Кирякос Георгопападакос.
Енергони АД наскоро разбуни духовете на родни пазар като обяви, че има намерение да увеличи капитала си до рекордните 1 млрд. лв. Компанията има гръцки собственици и работи в областта на енергийните проекти.
Има сключена сделка с акциите на Енергони АД на 11.06.2009 г., на цена 6 лв. за брой.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *