Две хиляди идват с плаващ дворец

Корабът “Ротердам” хвърля котва във Варна ден преди Гергьовден

ВАРНА. 2000 богаташи от цял свят ще акостират във Варна с плаващия дворец „Ротердам“. Луксозният кораб ще хвърли котва в събота. На борда му ще е пълно с милионери от САЩ, Австралия, Индия, Япония, Хонконг и Западна Европа. Корабът има 9 палуби, салони за кино и театрални представления, казина, басейни, тенис кортове и виртуална библиотека. VIP палубата за най-богатите гости е със салони от тиково дърво и мрамор, обширни апартаменти и бани със златни аксесоари. За да се обходи целият кораб, са необходими часове. Мраморни скулптури, екзотични растения, картини от стари майстори, приглушена музика и дебели килими изпълват коридори и фоайета на всеки етаж.

Подобна е обстановката и на по-малкия кораб „Принсендам“, който е братовчед на лайнера „Ротердам“. Той има две предвидени посещения у нас, като първата му визита е на 9 юни.

Общо 24 круизера се очакват това лято във Варна, съобщи шефът на Морска гара кап. Валентин Китанов. Сезона на плаващите хотели откри преди седмица „Астория“, който пристигна от Одеса с 350 туристи. Едноседмичен круиз излиза от 1000 до 10 000 евро.

Добромир РАДУШЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *