Двойката евро/долар беше нерешителна вчера

Технически анализ за 16.09.2010 09.40.AM
EURUSD
                                                    
Евро/долар беше нерешителна вчера. Сигналите са неутрални в кратки срокове, но като цяло все още се намираме във възходяща фаза. На часовата графика можем да видим, че сега цената тества долната граница на бичия канал. Пробив под канала може да предизвика по-нататъшен низходящ натиск за тестване на 1.2920/50, но какъвто и да е низходящ отскок не би трябвало да е изненада, тъй като не сме виждали мечешка корекция от последния уикенд. В посока нагоре, пробив над 1.3036 (вчерашния връх) може да доведе до моментум нагоре за тестване на 1.3120. Фундаменталното внимание днес ще бъде насочено върху 4 икономически публикации от САЩ. PPI, молбите за помощи по безработица, покупките на TIC и индекса на деловата активност в производствения сектор от Филаделфия. Добри резултати могат да предизвикат още риск апетит, тласкайки еврото по-високо, докато лошите данни ще доведат до нежелание за риск, отвеждайки ни технически към отскок надолу. Обаче, резултатите могат да се окажат и смесени и да породят висока волатилност на пазара.

 
GBPUSD
Паунд/долар опита да направи понижение вчера, достигайки дъно на 1.5448, но рязко обърна нагоре до върха 1.5650 и закри на 1.5622. Очакванията са възходящи засега, но се нуждаем от пробив над 1.5650 за продължаване на бичия натиск към 1.5700 преди тестването на 1.5800. Индикатора CCI току-що премина надолу линията 100 и сега е в неутрална зона на часовата графика, индкирайки възможна низходяща корекция за тестване на 1.5531 и долната линия на бичия канал, но като цяло все още сме във възходяща фаза и само нарушение на канала може да се разглежда като сериозна заплаха за текущите краткосрочни/средносрочни възходящи очаквания.
 
USDJPY
Вчера долар/йена имаше значителен импулс нагоре, пробивайки над трендлинията на съпротива, както можете да видите на дневната графика, което предполага потенциален възходящ обръщащ сценарий. Краткосрочните сигнали са възходящи за тестване на 85.90. Пробив над тази зона може да предизвика бъдещ бичи моментум с тестване на 87.00. Първата подкрепа се вижда на 84.82. Пробив под нея може да ни отведе в неутрална зона в близка перспектива, но за предпочитане е възходящия сценарий на този етап. 
 
USDCHF
Долар/франк направи корекция нагоре вчера. На едночасовата графика може да се види, че цената се движи в нов второстепенен възходящ канал, сигнализирайки бича корекция/консолидация, но основният сценарий остава низходящ. Сигналите за търговия са неутрални. Непосредствена съпротива имаме на 1.0060. Пробив над това ниво може да доведе до по-нататъшен възходящ натиск с тестване на 1.0160. В посока надолу, ключово ниво на подкрепа е 0.9917. Мисля, че се нуждаем от ясен пробив под нея за продължаване на низходящия сценарий.
  
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.
 

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АДь

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *