Депутати от БСП отново сигнализираха за нарушения при заменки

Депутати от БСП отново сигнализираха за нарушения на депутати от ГЕРБ при заменки. Антон Кутев посочи, че фирмата, в която депутатът Емил Димитров от ГЕРБ има участие, е поискала и получила промяна на предназначението на 11 дка в Несебър в нарушение на гласувания от Народното събрание мораториум върху промяната на предназначението на земи.
През цялото време той се опитва да отмести вниманието към тези замени и да ги препрати към другите, за да не се забележи неговото участие там. Едната от замените, конкретно тази замяна на 11 дка в Несебър, е в пълно нарушение на мораториума, който същият този човек е гласувал, защото на 3 септември влиза в сила мораториумът за промяна статута на земите, въпреки това Общинският съвет в Несебър е получил искане и има решение, с което променя статута на земята на тези 11 дка в Несебър., заяви Кутев.
Народният представител Емил Димитров отрече тези твърдения.
Не знам какво има. Първо, аз никога не съм се занимавал с тази фирма. Второ, изобщо не съм се занимавал с това нещо, но съм проверил. В случая няма сменено предназначение. Случая го проверих, откакто започнаха да го спрягат по медиите. Няма сменено предназначение. Мораториумът действа и нито на една от тези заменки не е сменяно предназначението., каза Димитров.
По-раноЕмил Димитров се отказа от депутатския си имунитет, за да може прокуратурата да започне разследване по обвиненията за заменка в Етрополския балкан.
Междувременно Дискусионният клуб за местна социална политика настоява прокуратурата спешно да се заеме с три от заменките на Столична община, извършени докато Бойко Борисов е бил кмет на София.
Според председателя на дискусионния клуб Николай Белалов заменките са ощетили общината с милиарди левове. Белалов посочи три случая, първият от които- „отмъкнати на безценица“, по думите му, терени в столичния квартал „Стрелбище”. Това е случаят с брата на заместник-председателя на Държавната агенция за национална сигурност Иван Драшков – Петър Драшков. Тогава прокуратурата обвини Петър Драшков във фалшификация на подписа на Бойко Борисов, тогава кмет на град София.
Вторият, посочен от дискусионния клуб случай, е градинка в „Красно село”, преминала в ръцете на бизнесмена Христо Ковачки без обявяване на търг. Третият случай, в който общината е била ощетена, според Николай Белалов, е замяна на селскостопанска земя в село Горни Лозен срещу апартаменти в столичния квартал „Левски”. При замяната, по думите на Белалов, цената на земята е била понижена, а тази на апартаментите завишена.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *