Депутатът Ясен Попвасилев: Има рискове за приходи в бюджета

Има рискове за бюджетния приход след скандала с подалата оставка Мария Мургина.
Това е становището на депутата от ОДС Ясен Попвасилев, цитиран от БНР.
Скандалите с подалата оставка директорка на Националната агенция по приходите Мария Мургина, той обоснова с политически чадър.
„Макар да се похарчиха над 30 млн. лв., НАП все още няма изградена информационна система, която да е ефективна и да помага в работата на данъчните служители при разкриването на такива измами“, посочи Попвасилев.
„Второто е, че с промяна на Закона за ДДС преди години бе премахната ДДС-сметката, без това да го налага Европа или да се налага от някаква Дирекция“, обясни още Ясен Попвасилев.
„Третото нещо, което бих отбелязал, е, че продължава отношението към самите данъчни служители – те са все още хората със средна, ниска брутна заплата и много трудно се мотивират“, допълни депутатът от ОДС.
„Не изключвам и най-важното, може би, че управлява едно правителство, което е с висока степен на корупция, което е свързано с организираната престъпност“, смята Попвасилев.
Заместник-председателката на комисията за борба с корупцията Снежана Гроздилова от НДСВ смята, че все още няма публично изнесени факти, заради които да се произнесе комисията.
Тя изтъкна, че най-вероятно бившият заместник-министър на финансите Георги Кадиев има лични мотиви, за да прогнозира оставката на финансовия министър Орешарски.
news.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *