Депутат отказва подкуп преди вота, обяви гладна стачка срещу ”милиционерския режим”

Депутатът от РЗС Емил Василев обяви 24-часова предупредителна гладна стачка и съобщи за огромни суми, които били плащани на депутати преди гласуването на вот на доверие на кабинета. Гладната стачка е в знак на протест срещу „милиционерския режим“, който започна да придобива възможно най-уродливите форми, каза народният представител, предаде БТА.

Стачката е предупредителна за българските граждани и за международната общественост, поясни той. Василев каза, че по време на протеста няма да напуска парламента. Той допълни, че това е негов личен акт и е предупредил за него само лидера на партията Яне Янев. Василев посочи, че в момента „върви пазаруване на народни представители“.

„Определени среди в управляващата партия ГЕРБ се срещат с независими народни представители, както и с отделни депутати от Синята коалиция и от БСП, като се предлагат между 150 и 200 хиляди лева срещу подкрепа на предстоящия вот на доверие на кабинета на Бойко Борисов“, каза още народният представител, който формално се води независим, след като парламентарната група на РЗСсе разпадна.
В отговор на репортерски въпрос откъде има тази информация депутатът посочи, че негови приятели от средите на ГЕРБ му били споделили, но отказа да назове имената им.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *