НАП обяви търг за подажба на марката ПФК ”Ботев” – Пловдив

Търговската марка ПФК „Ботев“ беше обявена за продажба на търг, заради големите задължения на тима.
Първоначалната цена на за марката на Ботев е 171 990 лева, като тя е определена съгласно експертна оценка, съобщи БГНЕС. Търгът ще се проведе на 3 февруари в залата за търгове в малката сграда на ТД на НАП Пловдив на ул.“Скопие“ 106.

Освен марката, заради задлъженията на клуба, на търг ще бъдат предложени и вещи, собственост на трето лице, което ги е предоставило за обезпечение. Подобен вид интелектуална собственост, запорирана заради публични задължения на притежателя й в големи размери, се пуска за пръв път на търг от Националната агенция за приходите. Марката е притежание на Професионален футболен клуб „Ботев 1912 – Пловдив“ АД. Има платен патент в съответното ведомство до края на месец юли 2017 година.

Предвид естеството й на комбинирана марка с нея са защитени словните и графични изображения, свързвани с клуба, като този, който я закупи, ще може да я използва в образователни, развлекателни, спортни, културни, рекламни и застрахователни дейности. Ще има право да обозначава с нея спортни артикули, рекламни материали като шапки, играчки, печатни и пластмасови материали, и дори домакински прибори.

Запазеният еталон на „Ботев“ бе запориран от публичен изпълнител при ТД на НАП – Пловдив заради задължения към бюджета, по-голямата част от които са данъчни. Освен, че има заведено изпълнително дело срещу едноименното акционерно дружество, от юли миналата година спрямо него е открито производство по несъстоятелност, инициирано от публичните изпълнители на НАП – Пловдив.

Макар към момента „Ботев“ – Пловдив да излиза на терен с друга отличителна емблема, която обхваща много от характеристиките, защитени от продаваната търговска марка, дългогодишните му фенове знаят най-добре жълточерната емблема с червен надпис на клуба и годината на основаването му 1912-та.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *