Десетте най-скъпи развода във Великобритания

Разводът е свързан с редица неприятни емоции, но пък явно дава и големи възможности за охолен живот. Особено ако сте успели да „хванете“ заможна половинка. В такъв случай раздялата може да се окаже доста доходоносна, показва класация на Times Online, включваща десетте най-скъпи разводи в съвременната история на Великобритания.

Славица и Бърни Екълстоун

Разводът с шефа на Формула 1 – Бърни Екълстоун, направи Славица най-богатата разведена жена на Великобритания.

Когато среща бъдещия си мъж на едно от състезанията на Формула 1, тя вече е успял модел и двамата се женят през 1985 година. Нейните дъщери определят майка си като много пестелива жена – тя дори приготвя домашно сладко вкъщи, но с парите, които взе от бившия си съпруг – 734 млн. британски лири, няма да има нужда да се лишава от малките удоволствия в живота, както и ще може да си позволява повече разкош и лукс.

Ирина и Роман Абрамович

След развода си с финансовия магнат Роман Абрамович през 2007 година, тя забогатя със 130 млн. британски лири. Бившата стюардеса получи като бонус яхта и имението Фининг Хил в западен Есекс, оборудвано с картинг писта и стрелбище. Макар че състоянието на свободната жена е намаляло с 25 млн. паунда през тази година, тя все още остава на 406-то място в списъка с най-богати личности на Sunday Times.

Памела Бел и Стив Морган

Говори се, че госпожа Морган – Бел е продала частта от компанията, която получава в следствие на развода с мъжа си. Като следствие от това тя вече не е значим акционер в Редроу – уелската строителна компания, основана от бившия й съпруг Стив Морган през далечната 1974 година. Въпреки това Пам получава 80 млн. паунда от развода си.

Патриша и Джон Клуг

Патриша Клуг – бившата съпуга наДжон Клуг– предприемач от германски произход, който е и в списъка на най-богатите хора в света, предвидливо инвестира сумата, получена от бившия си съпруг – 80 млн. паунда. Двамата се развеждат през 1991 година. Години по-късно 60-годишната Патриша Клуг има инвестиции в 2 хил. акра лозя във Вирджиния, както и дялови участия в 24 луксозни къщи и апартаменти.

Гай Ричи и Мадона

Гай Ричи е първият и единствен мъж в класацията. Бившият съпруг на Мадона получава 50 млн. паунда след развода си с поп иконата. Макар в началото да твърдеше, че не иска и пени от материалното момиче, тъй като печели достатъчно от филмите си, миналата година той получи 50 млн. паунда от Мадона.

Линда и Майк Ашли

През 2003 година Линда се развежда с Майк Ашли, който е собственик на футболен клуб Нюкасъл Юнайтед и притежава бизнес за спортно облекло. В резултат на това тя получава 50 млн. паунда. Днес майката на три деца и бивша госпожа Ашли живее в северен Лондон и управлява бизнес с недвижими имоти.

Бевърли и Джон Чарман

По време на развода бившата съпруга на застрахователния магнат Джон Чарман – Бевърли, получава 48 млн. паунда. Сумата е оспорвана дълго от Джон, като до края на делото той твърди пред адвокатите, че тя заслужава едва половината от това, което й се отрежда.

Алиша и Стивън Маркс

Бившата модна журналистка и съпруга на Стивън Маркс получи 40 млн. паунда и семейното жилище в Лондон. Стивън Маркс е известен като изследовател, писател и консултант в областта на икономиката, човешките права и планирането. Той трябваше да продаде дял от компанията си, основана преди повече от 30 години, за да финансира развода.

Сали Крокър-Пол и Ага Хан

Когато се жени за духовния учител Ага Кхан през 1969 година, бившият модел Сали Крокър-Пан става Принцеса Салима и приема исляма. След 25 години брак тя получава 40 млн. паунда. Сега госпожа Крокър–Пол се занимава с благотворителна дейност, насочена към деца в неравностойно положение.

Сандра и Мартин Сорел

След 33-годишен брак Лейди Сандра Сорел със английския бизнесмен сър Мартин Сорел, който е главен изпълнителен директор на рекламната агенция WPP Group, получава 2 млн. паунда в банкови депозити, къща в Джорджия за 3,25 млн. паунда и 23 млн. паунда кеш. Като причина за развода Лейди Сорел посочва пристрастеността на съпруга си към работата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *