Десет от най-странните застраховки

– Дегустатор на кафета за английската верига бутикови кафенета „Коста кафе“ е застраховал езика си за 10 млн. паунда, пише британският вестник „Телеграф“.
– Усмивката на Америка Ферера от хитовия сериал „Грозната Бети“ (да, самата „грозна“ Бети) пък е застрахована за 10 млн. долара.
– На лондонския застрахователен пазар през годините са били застраховани и пръстите на китариста на „Ролинг Стоунс“ Кийт Ричардс, краката на Марлене Дитрих, а според една историческа книга – и талията на актрисата Бети Дейвис (срещу разширение).
– застраховалите са развили и политика да покриват загубата на косми по гърдите, която може да повлияе върху имиджа или кариерата на човек. Според тази политика, държателят на полицата трябва да загуби над 85% от окосмяването по гърдите си при злополука, за да може да предяви искане за покриване на щетите. Загубата обаче трябва да е потвърдена от екип специалисти.
– През 2008 г. холандски винопроизводител застраховал носа си за пет млн. евро срещу всякакви инциденти, които може да застрашат препитанието му.
– Застрахована била и брадата на Дядо Коледа на името на Брейди Уайт, професионалният „добър старец“ на универсалния магазин Macy’s в Ню Йорк.
– Филмова компания сключила полица на стойност един милион долара срещу възможността една от актрисите й да се влюби и сключи брак, докато трае договорът й с компанията. В началото на 20 век пък застрахователните компании сключвали полици с кинолюбители, срещу риска да умрат от смях в киносалона.
– Пилотите от Формула 1 по върховете на класациите могат да сключат застраховка на стойност до 50 млн. паунда, докато тези в задната част на класацията по-често се застраховат за около 500 хил. паунда.
– Застраховките в голфа са особено популярни и понякога достигат до 50 хил. долара.
– През 2004 г. бижутата, които носили звездите на раздаването на наградите „Оскар“ били застраховани на стойност 27 млн. долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *