Дискриминация и замразени банкови сметки от JPMorgan – шокиращи действия срещу клиентите

Главният прокурор на щата Кентъки и други правоприлагащи организации изразиха загрижеността си относно предполагаеми противоречия между практиките на JPMorgan и обявените от компанията политики за равенство. В открито писмо до главния изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Димън, служителите на правоприлагащите органи настояват да бъдат прекратени практиките на дискриминация на база религиозни или политически убеждения на клиентите. Писмото е публикувано от вестник Wall Street Journal.

Главните прокурори настояват JPMorgan, наричана също Chase, да приведе бизнес практиките си в съответствие с обявените от нея антидискриминационни политики. Един от случаите, посочени в писмото, е свързан със закриването на разплащателната сметка на Националния комитет за религиозна свобода (NCRF), организация, посветена на защитата на религиозната свобода в Америка. След като NCRF потърси обяснения за закриването на сметката си, служители на Chase им съобщиха, че решението е дошло от корпоративния офис и не могат да предоставят допълнителна информация.

Главните прокурори подчертават, че въпреки че банките имат право да определят своите дейности, Chase не може да твърди, че е приобщаваща, да обещава да предотвратява дискриминацията срещу клиентите и да осъжда публично дискриминацията, без да се ангажира с основните принципи на равенство и справедливо отношение. В процеса на изискване на промени, служителите на правоприлагащите организации искат да видят публично оповестени вътрешните политики на JPMorgan относно закриването на сметки.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *