ДКЕВР ще глобява и енергийни дружества и потребители

След първи юли потребителите на енергото, които се оплакват често от завишени сметки за ток, ще плащат глоби,обяснява първа страница СЕГА. Изданието цитира председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Константин Шушулов, според който санкциите ще бъдат въведени, за да няма злоупотреби, тъй като от началото на следващия месец енергийните дружества ще плащат обезщетение за всяка сгрешена сметка.

На 1 милион българи живеят в бедност, посочва СТАНДАРТ. През миналата година бедняците са се увеличили с 20 хиляди, а броят пенсионерите в нищета е нараснал с 50 хиляди за 4 години.
С близо една трета е намалял износът на България през първото тримесечие на годината спрямо същия период на миналата, отбелязва КЛАСА. Според данни на националната статистика, импортът на български храни, тютюн и напитки се увеличил, но пазарите на суровнини и материали са се сринали.

По около 500 души се обаждат седмично на обява за свободно работно място в ресторант по курортите, пише НОВНИНАР. Една от причините за засиленото търсене на работа в туризма е икономическата криза, която води до по-често съкращаване на служители.

Смолянско село бори скъпотията и кризата с домашно приготвени цигари, пише на първата си страница 24 ЧАСА.

Обширно място на вътрешните страници на вестника пък заема скандала с шефа на баретите Георги Узунов.

Часове по правилно писане на СМС въвежда просветното министерство в училищата, посочва МОНИТОР. Става дума за допълнителни часове, в които децата да учат как да предават българските букви с латински.

Столичната община ще взима част от парите за нови детски градини, опазване на околната среда и строителство на кръстовища, за да покрие дефицита на средства за отчуждаване на имоти, посочва ДНЕВНИК. Планираните за тази година пари за плащане на обезщетения са свършили още през април,а това застрашава реализацията на големите проекти.

Очаква се автомагистрала Тракия да бъде включена като приоритетен проскт по оперативна програма „Транспорт“, е темата на вестник ПАРИ. Началото на строежа е планирано за края на тази година.

Новите автмобили са по-скъпи в България, отколкото в големите европейски градове, пише на първата си страница ТРУД. Според доклад на Европейката комисия, причината за по-евтините цени на Запад е икономическата криза, която е намалила търсенето. Темата на вестника е посветена на това какви забавления планират за зрителите телевизиите през есента и зимата.

Кои са най-добрите градове за живеене по света, можем да прочетем в ДУМА. Според класация на списание „Иконъмист“ първенец е канадският Ванкувър, а на опашката се нарежда столицата на Зимбабве – Хараре.

Всички издания публикуват съобщения за смъртта написателката и историчка Вера Мутафчиева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *