Днес е първият работен ден за БФБ-София за 2006 г.

От днес до 9 януари (понеделник) ще продължи търговията с правата на Актив Пропъртис АДСИЦ, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на дружеството. Увеличението на капитала ще стане чрез предлагането на 650 хил. права, като съотношението между издадените права и новите акции е 1/7.

На правата е присвоен борсов код R3АKTIV, а 1 февруари е крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала. Офертите по позицията са на нива от 1,75 лв. купува и 2,28 лв. продава.

На 6 януари (петък) е последната дата за сключване на сделки с акциите на Софарма, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в Общото събрание на акционерите. Самото събрание ще се състои на 24 януари, като на него ще се вземе решение за издаване на облигации на дружеството.

Акциите на Софарма приключиха последната борсова сесия за изминалата година на цена от 7,50 лв. Офертите по позицията са на нива от 7,50 лв. купува и 7,58 лв. продава.

Също на 9 януари е последната дата за записване на акциите на Парк АДСИЦ от увеличението на капитала на дружеството. Ако увеличението бъде изпълнение на 100%, то капиталът ще нарасне до 5,2 млн. лв.

През декември от Парк АДСИЦ обявиха, че са приключили преговори за закупуване на част от вилно селище на строително-инвестиционната компания Феър Плей Интернейшенъл АД – Света Марина край Созопол. Той ще се състои от 1000 апартамента, хотел с 250 стаи, три басейна, три заведения и магазини, като първият етап от строителството се очаква да завърши до началото на активния летен сезон през 2006 г. Част от средствата от увеличението ще се използват и за изграждането на комплекс от еднофамилни екологични къщи в село Юнец, където дружеството притежава 23 дка земя.

За последния месец SOFIX се понижи с 3,90 пункта, или 0,47%, до 825,53 пункта, докато BG40 загуби 1,19 пункта, или 0,89%, до 133,42 пункта.

Кристиян Костов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *