Днешните евроизбори са основната тема в българската преса

„Стандарт“ предупреждава на първата си страница, че край урните ще има тайни агенти, които ще следят за купуване на гласове. Ако някой се опита днес да ви изкуши да продадете гласа си, бягайте, съветва изданието и обяснява, че вместо на брокер, можете да попаднете на таен агент от родното ФБР, който да ви повдигне обвинение на място. МВР, ДАНС и прокуратурата пускат 30 мобилни екипа, като групите под прикритие включват обвинител, разследващ полицай и агент. Екипите са съсредоточени в по-малките и бедни райони на страната, пише „Стандарт“.

За първи път пускаме бюлетина в кафяв плик, казват ни с SMS къде можем да гласуваме, внимавайте дали правилно изписват ЕГН-то и номера на личната ви карта, – това са акценти от публикациите на „Стандарт“ за днешния изборен ден. „Гласувай, за да не си лапнишаран“ – това е заглавието на коментара в рубриката „Позиция“ на „Труд“. Дали случайно или не, откриването на рибарския сезон почти съвпадна с изборите, а риболовците у нас са поне 160 хиляди души, констатира вестникът и заключава: „По добре да пропуснем един шаран днес, за да не сме лапнишарани утре. “
„Купуваме двойно по-малко алкохол“ е оптимистичното водещо заглавие на „Труд“. С 40 на сто е намаляло потреблението на спиртни напитки от началото на годината, посочва вестникът, но от материала става ясно, че това е станало не заради осъзнаване на вредата от алкохола, а заради икономическата криза и свиването на доходите.
„Марица потече с цвят на кафе след Симеоновград“, пише „24 часа“. Излетът ни пропадна, сигнализирли рибари пред вестника. Властите обещават проверка утре, но предполагат, че водата е мътна заради обилните валежи. „Забраниха на жена да зачене от мъж в кома“ – е водещото заглавие на изданието, което обяснява, че става дума за българка, живееща в Италия.
Останалото в днешните вестници са забавните неделни четива, сред които изпъкват фоторепортажите за пристигналите у нас над 3 хиляди ирландски футболни запалянковци. Припомняме, че мачът България-Ирландия завърши един на един.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *