Договарянето на новия сезон започва на туристическа борса „Ваканция 2006“

Двадесет и третото издание на Международната туристическа борса „Ваканция 2006“ започва днес в Националния дворец на културата. Тя е организирана от „Прим Експо“ със съдействието на Държавната агенцията по туризъм, Българска Асоциация на Туристическите Агенции, Българска Туристическа Камара, Съвет по туризъм – София, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и други браншови организации. Борсата е под патронажа на кмета на София Бойко Борисов.

За втори път паралелно се провежда и СПА Експо – специализирано изложение за спа- и екотуризъм, минерални води, спа-козметика и оборудване, балнеология.

На „Ваканция“ започва договарянето на новия сезон с туроператори и турагенти. На изложбена площ от 4000 кв. м се представят повече от 240 фирми, предлагащи бази за туризъм, туроператори, регионални, местни, браншови и продуктови туристически организации от цялата страна. Тази година активно участват страните от Балканския регион – Македония, Турция, Гърция. Представят се и туристически компании от Италия, Испания, Кипър, Германия, Тайланд, Египет и др. Със съдействието на Държавната агенцията по туризъм на борсата традиционно ще присъстват десетки български регионални и местни съвети и сдружения по туризъм.

Програмата на изложението предвижда дискусионна и семинарна програма. Обект на обсъждане ще бъдат Лисабонската стратегия на ЕС и политиката на България за постигане на конкурентоспособна и просперираща икономика, висшето образование в туризма, опазването на околната среда като гарант за устойчиво развитие на туризма и др.

Общините ще се представят на щанд от 200 кв. м, организиран от Държавната агенция по туризъм. В разработения си специфичен туристически продукт те ще покажат етнография, фолклор, национална кухня, културно-исторически паметници и природни забележителности.

За първи път тази година Прим Експо ще връчи три награди за дългогодишно и активно участие в борсата, най-атрактивен дизайн на щанд, най-ефективно участие в дискусията за висшето образование в туризма на студент по туризъм.

Златни призове за най-добри постижения в различни области на туристическата индустрия за четвърта поредна година ще връчи списание „Туризъм и отдих“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *