Дойче Бьорсе ще оттегля офертата си за Варшавската борса

Операторът на Франкфуртската борса Дойче Бьорсе обмисля да прекъсне преговорите с полското правителство за придобиване на дял от Варшавската борса, пише „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ в утрешното си издание.
Полското министерство на финансите бе дало до петък на Дойче Бьорсе – единствения кандидат – да подобри офертата си за участие от поне 51% в капитала на Варшавската борса. Цените, поискани от Полша, са прекалено високи за директора на Дойче Бьорсе Рето Франкони, отбелязва германският вестник, като цитира източници, близки до финансовите среди.
Според „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ стойността на най-голямата борса в Източна Европа по обем на сделките и в пазарна стойност на котираните предприятия, е изчислена на повече от един милиард евро от членовете на полското правителство – цифра, която Дойче Бьорсе смята за „прекалено надута“, добавя вестникът. Сега 377 компании се котират на Варшавската борса. Глобалната им капитализация възлиза на близо 680 милиарда злоти (165 милиарда евро), информира АФП.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *