Доларът се срина след провала на Тръмп със здравната реформа

Доларът се смъкна до двумесечен минимум спрямо кошницата от основни валути още със старта на днешната търговия, заради нарастващите опасения, че данъчно-бюджетната политика на новия президент на САЩ Доналд Тръмп се отлагат за неопределено време, след като не можа да прокара пред Конгреса дълго рекламираната здравна реформа, обобщава агенция „Ройтерс“.

„Неспособността на Тръмп да изпълни едно от основните си предизборни обещания да премахне здравната реформа на предшественика си Барак Обама нанесе удар върху авторитета на държавния глава. Притесненията, свързани със способността на администрацията на Тръмп, отново набират сила и доведе до ново бягство от риска какъвто се оказва доларът и търсене на други видове инвестиции“, коментира Син Кадата от Barclays в Токио.

Под натиска на спадащата доходност на държавните облигации на САЩ индексът на долара към основните валути се понижи с 0,4 процента до 99,258 пункта, ниво, което беше достигнато на 2 февруари.

Спрямо йената доларът се понижи с повече от процент до 110,260 йени за долар.

Час след старта на азиатската търговия еврото се повиши до 1,0850 долара – максимум, достигнат на 8 декември, след това леко отслабна, но не се отдалечи значително от тези нива.

Британският паунд нарасна с 1,2 процента до 1,2527 долара, ликвидирайки загубите от края на миналата седмица, след като Великобритания официално обяви, че ще стартира преговорите за напускане на ЕС на 29 март.

Австралийският долар остана стабилен на ниво от 0,7633 американски долара, а новозеландският нарасна с 0,2 процента до 0,7046 американски долара.

Източник: Бул Тренд Трейдър, данни за 24.03.2017 г.

Доходността по облигациите пада заради отложените промени от администрацията на Тръмп

Доходността по облигациите в САЩ продължи да пада, тъй като републиканците се отказаха от вота за промяна на въведените от администрацията на Обама правила в здравеопазването. Това повиши опасенията за фискалните планове на Тръмп и по-специално въвеждането на данъчните намаления.

Източник: Бул Тренд Трейдър, данни за 24.03.2017 г.

Метали

Златото отчете втора седмица на растеж заради продължаващата слабост на долара. Паладиума се представи най-силно сред благородните метали и отчете нов двегодишен връх благодарение на силните данни от европйските производители на автомобили.

Опасенията за доставките на мед малко намаляха със завръщането на работниците на работа в Ескондия. Споразумението обаче е много нестабилно, информира infostock.bg. Технически медта приближава края на триъгълник и нов пробив може да доведе до посока на движението.

Източник: Бул Тренд Трейдър, данни за 24.03.2017 г.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *