Доходността по 10-годишните облигации в САЩ е на 4-годишно дъно

Акциите на американските фондови пазари се търгуват с понижения

Акциите на американските фондови борси се търгуват с понижения в сряда на фона на спад при цените на петрола и несигурност преди референдума във Великобритания следващата седмица, съобщава CNBC.

Доходността по 10-годишните държавни облигации се понижава до 1,518% – най-ниското ниво от август 2012 г., а тази по 2-годишните ценни книжа е около най-ниските нива от февруари тази година – 0,657%.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average за кратко отчете спад от над 150 пункта, като Goldman Sachs натежа най-много на измерителя.

Енергийният сектор в широкия индекс S&P 500 записва понижение от 1,5 на сто и се представя най-незадоволително от всички 10 сектора.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 2,81% до 46,66 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент се търгува със спад от 2,5% до 47,75 долара за барел.

 

По-рано през деня Японската централна банка обяви, че оставя лихвените си проценти без промяна. Решението до голяма степен беше очаквано, но въпреки това йената поскъпна с около 2%. Повишението беше ограничено до малко под 2 на сто на ниво около 104 йени за долар. По-рано валутата достигна най-високите си нива от есента на 2014 г. – 103,58 йени за долар.

Според редица експерти пазарна реакция показва, че инвеститорите се съмняват в това, доколко банката в Токио наистина е решена да се справи с проблемите пред икономиката като слабата инфлация и скъпата валута.

Очаквано, нямаше промяна и в паричната политика на централните банки в Швейцария и Великобритания.

Доларовият индекс се повишава до 95,49 пункта, като едно евро се обменя за 1,1137 долара.

Курсът на британския паунд е 1,4020 долара за паунд.

Златото продължава да поскъпва над 1 300 долара за тройунция и достига 1 316,05 долара, което е най-високото ниво от август 2014.

Националната асоциация на строителите на жилища обяви, че нагласите сред членовете й се подобряват и индексът расте с 2 пункта до 60 пункта през юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *