ДПС: Кой е оскъпил два пъти “Цанков камък“?

Ние също искаме да разберем кой е завишил два пъти цената на “Цанков камък“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Камен Костадинов по bTV, цитиран от БГНЕС. През 2004 г.проектът е оценен на 140 млн. евро, а е бил подписан договор за 220 млн. евро, каза в неделя Стоян Мавродиев, председател на парламентарната комисия за проверка на предишното правителство. Но от одитите става ясно, че се похарчени повече от 440 млн. евро заради забавяния.
Увеличението в цената на проекта през тези години, през които се е работило по него, е 168 млн. евро, заяви Мавродиев.

Прокуратурата трябва да каже как се е стигнало до увеличаване на цената, смятат от ДПС. Миналата седмица ръководството на ДПС изпрати писмо до главния прокурор с настояване запълна проверка на проекта.

Доган няма вид на притеснен човек за хонорара си, каза Костадинов по повод информацията, че за няколко хидропроекта лидерът на ДПС е получил 1.5 млн. лв. консултантски хонорар. Това не е нещо ново и за пореден път казвам, че не става дума за проект, който е финансиран от НЕК, заяви депутатът.
По думите му, Ахмед Доган е получил хонорара си от частно търговско дружество – Институт по минно дело, за разработка, свързана с прехвърляне на води, но не само за “Цанков камък“.

Костадинов заяви, че от ДПС нямат притеснения за проверките на бивши министри от тяхната квота. По думите му в парламентарния доклад на комисията, разглеждаща дейността на правителството на Станишев, има задълбочени анализи, свързани със симптомите на кризата, но и чисто клюкарски твърдения.

var addthis_config = {
services_expanded: ‘twitter, facebook, myspace, email, bloggy, blogger, favorites, flaker, google, googlebuzz, googlereader, hotmail, yahoobkm, buzz, yahoomail ‘,
ui_language: ‘bg’,
ui_cobrand: „Dir.bg“,
data_track_linkback: true

}

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *