ДПС отвърна на удара: Ние не ядем кюфтета!

Депутатите от ДПС Алиосман Имамов и Хасан Адемов били в пленарната зала вчера при обсъждането на проекта за държавен бюджет за 2010 г.
Това заяви самият Имамов в отговор на твърденията на депутата от ГЕРБ Искра Фидосова, че представителите на опозицията не са били в пленарна зала вчера при обсъждане на проекта за държавен бюджет за 2010 г., а са яли кюфтета в столовата.
„Вие лековато използвахте лъжата като политически аргумент и дали ще се извините е ваша работа, но колегите от моята парламентарна група не ядат кюфтета“, обърна се Имамов към съпредседателя на ПГ на ГЕРБ Фидосова. Имамов обясни, че причините депутатите от ПГ на ДПС да не ядат кюфтета са най-различни – част от тях пазят диета, а други – защото религията им забранява. Той припомни, че в момента са християнските пости и „по време на постите християните трябва да се държат по-достойно и да не използват лъжи“.
След изявлението на Фидосова премиерът Бойко Борисов също заяви, че не е имало кой да дебатира приетия вчера на първо четене бюджет`2010.
„Отишъл съм аз, сутринта ме питат в колко часа ще отида – 9.30 часа, четем, стои цялото правителство, чакаме въпроси, дебат, тях ги няма – ядат кюфтаци, хилят се в кафенетата и когато си отидем – те излизат да приказват. Това се казва липса на всякаква отговорност, но от съседната сграда за това поведение реакция няма“, заяви министър-председателят в отговор на обвиненията на опозицията, че не е позволила да има дебати.
В специално изявление до медиите мнението си по скандала изказа и председателят на БСП и на ПГна Коалиция за България Сергей Станишев.
„След 100-те дни „нов ред“ Народното ни събрание вече стремително губи авторитета си на място, където могат да се водят смислени дискусии и разумни спорове за политики. Управляващата партия се отказа от дебат по основния закон на държавата за следващата година – Бюджет 2010, пише Станишев.
По думите му това не е учудващото, защото управляващите нямали как да обяснят, че това, което се предлага, няма нищо общо с обещанията им преди изборите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *